Családfánkat 1746-ig vezetjük vissza. A Németországból Magyarországra települt Tiffánok 11 generáció óta foglalkoznak szőlő- és bortermeléssel; e hagyomány apáról fiúra szállt. Pincészetünk alapítójának, Tiffán Edének családja a második világháború után megszökött a kényszerített kitelepítés elől, de elvesztve minden vagyont, a paraszti gazdaságot, házat, szőlőt és földet, három év után a semmiből újrakezdte.
Villánykövesden megvásárolva a nagyszülői házat és egy kis szőlőt, visszavásárolva a pincét, szegény családként folytatták a paraszti életet, szőlőt termesztettek és taníttatták Tiffán Edét. Ő eredetileg orvos akart lenni, de a kényszerűség édesapja pályájára – aki isiászt kapott – a szőlő és a bor területére kényszerítette. E komoly betegség miatt félő volt, hogy egy orvosi egyetem elvégzésének idejére nem lesz biztosított az anyagi háttér, ráadásul az akkori Állami Gazdaság felkínált egy ösztöndíjat kertész diákok számára.