Ma 25 hektár termő szőlőültetvénnyel gazdálkodunk, évjárattól függően 150 000 palack bort palackozunk. Területeink elszórva, a Villányi Borvidék villányi, nagyharsányi, kisharsányi és siklós-máriagyűdi körzetek legjobb adottságokkal rendelkező, nagy múltú, meghatározó dűlőiben találhatóak. Az ismertebbek név szerint: Jammertal, Sterntal, Ördögárok, Remete, Kopár, Várerdő és Kövesföld. Ez időnként kiegészül velünk szorosan együttműködő partnereink termésével.

Az ember szeresse a helyet, ahol él!

S ha ezt képes megmutatni vendégeinek, akkor a harmónia tökéletes!

A területek zöme déli, a kisebbik része keleti, illetve nyugati fekvésű. Többségük 130-200m közötti tengerszint feletti magasságban helyezkedik el. Szőlőültetvényeink művelésmódja egy szálvesszős guyot, kis részben pedig ikertőkés elrendezésű, egykarú középmagas kordonművelés. A rügyterhelés általában 8-10 rügy/tőke, a termésátlag 4-5 t/ha. Az ültetvényekben Olaszrizling, Rajnai Rizling, Portugieser, Kadarka, Kékfrankos, Pinot Noir, Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon fajtákat termesztünk. A legjobb fekvésű ültetvényeikben visszafogott metszéssel határoljuk be a termésmennyiséget. A szüret minden esetben kézzel, kis ládákba szedve történik. A fürtöket kétszer átválogatjuk a szüret és a feldolgozás folyamán, így a betakarított termésből csak az egészségeset dolgozzuk fel.

A növényvédelem terén integrált szőlőtermesztést folytatunk, vegyítve a hagyományos és organikus technológiákat, a termésünket a legjobban védve, a környezetet minél kevésbé terhelve. Az erjesztést a féhér-, rozé- és vörösboraink tekintetében is hűthető acéltartályokban, kontrollált, modern körülmények között, irányítottan végezzük. A vörösborok esetén az almasavbontást szintén az erjesztőtérben végezzük el. Borászati technológiánk nem indusztriális, de nem is kézműves: az igazság a kettő között keresendő. Akár a szőlőben elvégzett munkáról, akár a pinceműveletkről van szó, munkatársaink kezeinek munkája, szorgalma és szaktudása a boraink minőségének a kulcsa.

A különböző ültetvények különböző fajtáinak borai külön kerülnek leszüretelésre, minden esetben külön erjednek és érlelődnek a házasítás momentumáig. Vörösboraink érleléséhez magyar tölgyből készült, magyar ászok- és barrique hordókat használunk. A borok érlelése könnyebb tételeink esetén fél-egy évig, testes boraink pedig akár két évig érlelődnek a hordókban. A prémium és csúcskategóriás  tételeink 500 literes új, másod, vagy harmadtöltésű hordóban is érlelődnek egy évig. Borainkat alacsony kénessav szinttel, de szűrve palackozzuk, a hosszú érlelhetőséget biztosítandó. A palackok a pincénk mélyén további fél-egy évet érlelődnek, hogy kizárólag bársonyos, harmonikus borok kerüljenek forgalomba.

    IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE: